România vrea un mandat de succes la preşedinţia Consiliului UE

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene va fi una importantă, domeniile majore în care Parlamentul European aşteaptă cooperarea României fiind organizarea alegerilor europene, reforma Dublin asupra sistemului de azil şi finalizarea cadrului financiar multianual – a declarat marţi, 23 octombrie, la Strasbourg, preşedintele legislativului Antonio Tajani, la un briefing de presă cu preşedintele Klaus Iohannis.

La rândul său, şeful statului a subliniat că România intenţionează să aibă un mandat de succes la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

„Din punctul meu de vedere, nu sunt deloc pregătit pentru niciun obiectiv din lume să îmi cobor standardele în ceea ce priveşte statul de drept sau justiţia din România. Statul de drept trebuie să rămână stat de drept. Justiţia trebuie să fie independentă şi democraţia neatinsă. Pe de altă parte, este evident că toată lumea înţelege nevoia ca preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene să fie una de succes, iar eu sunt pregătit să lucrez împreună cu Guvernul pentru atingerea acestui deizderat”, a declarat preşedintele României Klaus Iohannis.

Preşedintele României a mai avut întrevederi cu preşedintele grupului Partidului Popular European, Manfred Weber, şi cu reprezentanţi ai principalelor grupuri politice din Parlamentul European.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.