Românii trebuie să aibă şansa să voteze oameni competenţi şi de bună credinţă!

Uniunea Salvaţi România salută decizia Guvernului Orban de a-şi angaja răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi. Este una dintre priorităţile USR şi punct principal în acordul politic semnat de USR cu PNL înainte de învestirea Guvernului Orban. Acordul politic are şi alte puncte a căror rezolvare o aşteptăm.

„Democraţia începe de la firul ierbii şi e esenţial să nu îi punem piedici. E o lecţie pe care trebuie să o învăţăm cu toţii din ce s-a întâmplat în aceşti ani. Atunci când clasa politică încearcă să fenteze democraţia, oamenii de rând suferă. Serviciile publice se înrăutăţesc, calitatea vieţii scade. Chiar şi atunci când administraţia publică are resurse la dispoziţie. Nu e exemplu mai bun decât drama Bucureştiului sub administraţia catastrofală a Gabrielei Firea. E datoria noastră să nu mai lăsăm astfel de oameni să ne conducă primăriile. E datoria noastră să lucrăm pentru a îndepărta răul şi a-l înlocui cu binele pe care pot să îl aducă oameni competenţi şi de bună credinţă. O să găsiţi aceşti oameni la Alianţa USR PLUS”, declară preşedintele USR, Dan Barna.

În ultimii trei ani, USR a militat constant pentru revenirea la alegerea în două tururi de scrutin a primarilor, fie că ne referim la iniţiativa cetăţenească „Oameni noi”, fie că vorbim de proiectul de lege iniţiat de deputatul Tudor Benga şi senatorii Florina Presadă, Radu Mihail şi Nicu Fălcoi.

Alegerea în două tururi a primarilor constituie un prim pas pentru readucerea României pe traiectoria unei democraţii funcţionale.

Alegerea în două tururi a primarilor reprezintă un pas înainte în combaterea corupţiei la nivel local prin decuplarea de la banul public a baronilor locali. O şansă ca astfel de personaje toxice, perenizate în funcţii, să dispară de pe scena politică.

Alegerea în două tururi a primarilor constituie şi şansa ca localităţile României să fie administrate de oameni reprezentativi, care să se bucure de încrederea multor cetăţeni, nu doar a câtorva procente.

Cât despre scenariul potrivit căruia PSD şi UDMR vor încerca să împiedice revenirea la alegerea primarilor în două tururi printr-o moţiune de cenzură, parlamentarii USR nu vor sprijini un astfel de demers şi nici orice altă acţiune menită să oprească cetăţenii din a-şi alege primari legitimi.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin