ACTUALITATE, POLITICĂ

Preşedintele TNL Bistrița critică decizia lui Klaus Iohannis şi poziția PNL

Preşedintele Organizației Municipale de Tineret a PNL  Bistrița, Rus Dorin Octavian a criticat decizia lui Klaus Iohannis în ceea ce priveşte desemnarea pentru funcția de prim-ministru a Vioricăi Dăncilă, de asemenea, el condamnând şi tipul de reacție al PNL.

,,Nu mă băgați în seamă, sunt prea tânăr

Nu am experiența zilelor Revoluției, dar ştiu că tinerii au fost primii pe baricade şi s-au jertfit pentru libertate. Nu am experiența mineriadelor, dar ştiu că tot tinerii au fost victime. Când este vorba de luptă, tinerii sunt mereu în prima linie, dar după aceea hotărăsc cei cu experiență. Cine nu are bătrâni, să-i cumpere, dar fără tineri, de unde putere?

Nu sunt specializat pe discursuri mobilizatoare. Sunt specialist în tăcere, lăsându-i pe alții să vorbească în locul meu, pentru că am fost educat să acumulez experiență înainte să vorbesc. Ca orice tânăr am acumulat frustrări şi mi-am muşcat buzele de furie când entuziasmul meu depăşea cotele de inundație ale discernământului politic. Liberal fiind, am înțeles că pot vorbi liber fără teama de a fi supus unor rigori de partid. La urma urmei, Partidul Național Liberal nu este o instituție militarizată ca la alții. De aceea am şi ales să fie liberal. Vorbesc acum. Ia uite, vorbeşte mutul, vor spune mulți colegi de-ai mei cu funcții. Ultimele zile m-au făcut să îmi înving temerile.

Dacă unii care nu ştiu limba română, care se ascund în spatele unei utopii, precum programul de guvernare vorbesc şi îmi hotărăsc drumul în viață, cred că am dreptul să vorbesc. Nu mă interesează tăcerea celorlalți. Vreau să mă eliberez de toate gândurile negre şi să transmit un mesaj. Aşa cum pot. Vreau răspunsuri. Pentru mine, pentru ceilalți tineri care se zbat să învețe pentru un trai mai bun şi care văd cum ipocrizia, furtul, şmecheria sau golănia nu mai sunt defecte, ci calități româneşti.

Mi-e ruşine că a venit primul ministru al Japoniei şi l-am tratat cu spatele. Mi-e ruşine ca român când guvernul în loc de stabilitate a devenit un obiectiv turistic pentru neaveniți. Liberalii mei au avut reacții întârziate, deloc sau fără fond. Preşedintele României a ales varianta comodă a unei calcul parlamentar, deşi numai legalitatea nu o mai respectă Liviu Dragnea şi ai lui. Doream ca tânăr să văd că preşedintele țării, ce vine din partidul unde am fost colegi, să-şi rişte confortul prezidențial pentru un entuziasm popular. Adică să ne dea speranțe că România poate deveni pământul unde să trăim normal. Desigur, colegii liberali cu experiență o să-mi explice că a fost bine gândită politic mişcarea. Că tăcerea din organizația din Bistrița-Năsăud a fost calculată, gândită ca o reacție ce va duce ..hăt departe, spre victoria finală şi înfrângerea PSD care distruge țara. Perfect.

Îi rog pe şefii mei liberali să răspundă ei prietenilor mei, cunoscuților, celor din familia mea, oamenilor care ştiu că sunt penelist şi care mă întreabă sarcastic: Ce faceți, liberalilor? Ați amuțit? De ce nu faceți nimic? De ce?

Răspunsul meu s-a bazat pe ceea ce v-am scris aici. Nu cred că m-a crezut cineva. Poate voi sunteți mai credibili, dragi colegi de partid. Între timp, doi prieteni, tineri, au hotărât să plece din țară. Atât am avut de spus. Ştiu că este puțin. Dar mai mult decât deloc.”