LIFESTYLE, ECONOMIC

S-a amânat data de închidere a circulaţiei pe Transfăgărăşan

Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR care s-a întrunit pentru analiza închiderii circulaţiei pe Transfăgărăşan a luat decizia amânării termenului de 20 octombrie, având în vedere condiţiile meteorologice favorabile din prezent.

Normativul privind circulaţia rutieră pe drumurile montane, DN 7C şi DN 67C “ind AND 615-2020” prevede închiderea circulaţiei pe Transfăgărăşan, începând cu data de 20 octombrie.

Acest normativ reglementează unitar circulaţia rutieră pe DN 7C şi DN 67C în vederea asigurării viabilităţii acestora prin prisma condiţiilor meteorologice, climatice, altitudinii la care sunt situate şi a caracteristicilor tehnice ale acestor drumuri montane.

Precizăm că în perioada de iarnă, când condiţiile meteorologice nu permit circulaţia rutieră în condiţii de siguranţă, aceasta este interzisă pe DN 7C – “Transfăgărăşan” între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

Comisia întrunită pentru analiza viabilităţii circulaţiei pe DN 67C (Transalpina), între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800) a decis menţinerea închiderii traficului pentru toate categoriile de autovehicule pe acest tronson de drum montan.

Menţionăm că măsura închiderii circulaţiei rutiere pe acest sector a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar şi pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ şi de TWITTER, @CNADNR.

CNAIR SA