ECONOMIE

S-a lansat organizația Patronatul European al Femeilor de Afaceri (PEFA)

Distribuire articol:

Azi, 12 februarie, a avut loc, la Guvernul României, Conferința de lansare a organizației Patronatului European al Femeilor de Afaceri (PEFA):

“Înființarea Patronatului European al Femeilor de Afaceri PEFA este o manifestare puternică a determinării noastre de a depăși barierele și de a crea un mediu de afaceri care să promoveze egalitatea de gen. Pentru a atinge acest obiectiv, este necesar un efort colectiv, un parteneriat cu autoritățile statului și un angajament continuu, asumat, de a acționa ca agenți ai schimbării și de a construi un viitor în care femeile și bărbații să aibă șanse egale de succes”, a declarat Andreea Negru, președinta PEFA.

Prezent la dezbateri, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR), a precizat că patru din zece antreprenori, în România, sunt de gen feminin, iar, la nivelul întregii economii, peste o treime dintre manageri sunt femei:

“În ceea ce priveşte doamnele care conduc companiile listate la Bursă, suntem pe primul loc la nivel european, ceea ce un lucru extraordinar, cu o medie de 31,6%, media europeană fiind de 20%. La nivelul întregii economii, 33,2% din manageri sunt femei în România, un procent apropiat de ce se întâmplă la nivel european, adică 35% cu un procent mai ridicat decât în ţări cu tradiţie: Germania are 29% Italia 28% şi Olanda 26%. Aceste date sunt oficiale, de la Eurostat.”


Distribuire articol: