ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

S-a stins din viață fostul arbitru Dan Lăzărescu

Fostul arbitru FIFA Dan Lăzărescu, în ultimii ani specialist pe arbitraj la TV Telekom Sport, a murit astăzi, la vârsta de 49 de ani. 
Dan Lăzărescu a fost găsit căzut în baie. Medicii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic. 

Dan Lăzărescu a avut o carieră impresionantă în arbitraj, ca asistent, fiind delegat în 92 de meciuri din Liga 1 și 96 în Liga 2. Unul dintre cei mai promiţători arbitri ai generaţiei sale, Dan Lăzărescu s-a retras la doar 35 de ani, în 2004, din cauza unor probleme medicale. După retragere a ocupat funcția de vicepreședinte la Comisia Centrală de Arbitraj. În ultimii ani a lucrat ca specialist în emisiunile TV Telekom Sport.

Dan Lăzărescu a atins nivelul său maxim în momentul în care a fost delegat la un meci de Champions League, Auxerre – Borussia Dortmund 1-0, în toamna lui 2002. El este şi autorul unui record greu de egalat. În perioada 2001-2004, a oficiat la toate meciurile Steaua – Dinamo care s-au disputat indiferent de competiţie. La primul dintre ele l-a avut observator pe Adrian Porumboiu, care l-a notat cu 9.

Lăzărescu a vorbit în iunie 2019 despre problemele sale de sănătate: „În timpul carierei am avut două operații la coloană. Anul trecut am făcut-o pe a treia. A fost foarte grav. S-a declanșat rapid. Doctorul mi-a spus că nu a văzut o asemenea hernie de disc. Anul trecut am ridicat ceva greu și s-a declanșat o pareză pe piciorul drept. Am rămas cu o semipareză. M-am mișcat foarte repede, în trei zile m-am operat. Recuperarea a fost foarte grea, 6 luni am mers cu două cârje și încă 3 luni cu o cârjă. A fost foarte grav. Dacă mai întârziam o zi cu operația, riscam să rămân paralizat de la brâu în jos”.