LIFESTYLE

S-a stins din viață Mariana Zaharescu, una dintre cele mai cunoscute voci ale Teleenciclopediei

S-a stins din viață Mariana Zaharescu. Avea 87 de ani și era una dintre cele mai cunoscute voci ale emisiunii Teleenciclopedia, informează site-ul TVR. A dat viaţă sutelor de documentare despre natură, artă, istorie, ştiinţă şi tehnologie în emisiunea de la TVR. 

Mariana Zaharescu a fost vocea Teleenciclopediei, alături de nume ca Sanda Ţăranu, Traian Stănescu, Ion Caramitru, Adela Mărculescu, Lucia Mureşan, Dinu Ianculescu, Silviu Stănculescu, Irina Petrescu, Mihai-Gruia Sandu, Florian Pittiş sau Mircea Neacşa. Mariana Zaharescu şi-a început cariera în radio şi şi-a făcut debutul la televiziunea naţională în 1956, când a fost lansat şi postul. A prezentat primul Revelion transmis de TVR şi a fost una dintre cele mai apreciate crainice.

A urmat cursurile Conservatorului, în perioada în care i-a fost interzis să lucreze în televiziune. A revenit la jumătatea anilor 1960, când a început să lucreze pentru emisiunea „Teleenciclopedia”. Teleenciclopedia este una dintre cele mai longevive emisiuni TV. A fost difuzată pentru prima dată pe 22 mai 1965.