ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

S-a votat. Vezi noua conducere a PSD.

Aproape 4000 de delegaţi din toată ţara participă la Congresul extraordinar al PSD, aflat în plină desfăşurare la Sala Palatului din Bucureşti. Social democraţii și-a ales conducerea, mai puţin pe preşedintele partidului, a cărui funcţie nu este pusă în discuţie la reuniunea de astăzi. Iată lista celor aleși de congres:

Președinte executiv: Viorica Dăncilă

Secretar general: Marian Neacșu

Regiunea Bucureşti-Ilfov: Gabriela Firea şi Robert Negoiţă

Regiunea Sud-Vest: Lia Olguţa Vasilescu şi Paul Stănescu.

Regiunea Muntenia: Carmen Dan și Adrian Ţuţuianu

Regiunea de Sud-Est: Mirela Furtună şi Marian Oprişan

Regiunea Nord-Est: Doina Fedorovici şi Gabriel Vlase.

Regiunea Nord-Vest: Doina Pană şi Gabriel Zetea

Regiunea Vest: Natalia Intotero şi Mihai Fifor

Regiunea Centru: Roxana Mînzatu şi Bogdan Trif.

Liviu Dragnea a explicat în debutul discursului de ce era nevoie de un Congres extraordinar al partidului. Printre motive se află, spunea el, un bilanţ al primului an de la guvernare, perspectiva noului executiv condus de Viorica Dăncilă ori direcţii clare de acţiune pentru a reuni România.

Liviu Dragnea: În cazul legilor justiţiei, acest conflict se duce între noi, care vrem să aducem legislaţia în normalitatea secolului XXI şi adversarii noştri, care doresc să păstreze reţelele ilegale de păstrare a puterii, între noi, care vrem să modificăm nişte legi, care uzurpă drepturi şi libertăţi fundamentale şi cei care vor să continue aceste abuzuri.

Prezent la congres, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spunea că actuala coaliţie va continua lupta împotriva statului paralel, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi pentru consolidarea creşterii economice. Călin Popescu Tăriceanu a ţinut să adauge că trebuie făcut un efort la nivelul coaliţiei de a comunica mai bine reformele pe care şi le doreşte. Prezent la Congresul extraordinar al PSD, prşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că Uniunea va susţine coaliţia PSD-ALDE în Parlament atâta timp cât aceasta va dovedi că serveşte cetăţeanul şi binele comun şi a pledat pentru un dialog permanent.