Featured, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA, LIFESTYLE, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Sălaj. 𝐂𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐭𝐞𝐚 𝐩𝐞 𝐮𝐥𝐢𝐭̦𝐚̆-un proiect educațional pentru sute de copii

𝐁𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐭𝐞𝐜𝐚 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧𝐚̆ „𝐈.𝐒. 𝐁𝐚̆𝐝𝐞𝐬𝐜𝐮” 𝐒𝐚̆𝐥𝐚𝐣, prin 𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭̦𝐢𝐚 „𝐏𝐫𝐢𝐞𝐭𝐞𝐧𝐢𝐢 𝐁𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐭𝐞𝐜𝐢𝐢”, dă startul unui nou proiect educațional! 𝐂𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐭𝐞𝐚 𝐩𝐞 𝐮𝐥𝐢𝐭̦𝐚̆ – proiect ce se va desfășura pe o perioadă de trei luni și va cuprinde implicarea a minim 10 localități din mediul rural.
CuCarteaPeUliță s-a născut din dorința de a încuraja cât mai mult lectura și creativitea în rândul copiilor”, a declarat 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧, managerul Bibliotecii Județene Sălaj. „În următoarele luni vom organiza minim 10 sesiuni de lectură în aer liber pe ulițele a 10 comunități ale județului Sălaj și 10 ateliere interactive de creație artistică, la care vor participa peste 300 de copii. Cărțile achiziționate prin proiect vor circula în cele 10 comunități, copiii putându-se astfel bucura de titluri noi și atractive. În plus, Biblioteca Județeană Sălaj va fi implicată cu un fond propriu de carte în aceste vizite, dar și cu bibliotecarii specializați”, a adăugat 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧, managerul Bibliotecii Județene Sălaj.
În cadrul atelierelor, #copiii vor avea posibilitatea să interacționeze cu bibliotecari, scriitori și voluntari Pepco, vor afla mai multe informații despre importanța lecturii în dezvoltarea lor personală și modul în care arta poate modela procesele cognitive ale copiilor.
Primele două localități în care va ajunge Carteapeuliță sunt Șimleu Silvaniei, pe 6 iunie și Dioșod, pe 10 iunie.
Proiectul este finanțat de 𝐏𝐄𝐏𝐂𝐎 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚, în cadrul programului 𝐏𝐞𝐩𝐜𝐨𝐥𝐚𝐧𝐝𝐢𝐚, un program susținut prin determinarea și implicarea angajaților 𝐏𝐄𝐏𝐂𝐎, gestionat la nivel local de 𝐎𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐔𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐫𝐚̆ 𝐂𝐎𝐍𝐂𝐎𝐑𝐃𝐈𝐀.
𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭̦𝐢𝐚 „𝐏𝐫𝐢𝐞𝐭𝐞𝐧𝐢𝐢 𝐁𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐭𝐞𝐜𝐢𝐢” este o organizație nonguvernamentală, înființată în anul 2002, cu scopul de a susține activitățile 𝐁𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐭𝐞𝐜𝐢𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐧𝐞 „𝐈.𝐒. 𝐁𝐚̆𝐝𝐞𝐬𝐜𝐮” 𝐒𝐚̆𝐥𝐚𝐣.