Ajutoare sociale Jibou
DIN TRANSILVANIA

Înghesuială pentru ajutor social într-un oraş aproape de Zalău

În plină pandemie, în oraşul Jibou, a avut în zilele trecute o acțiune umanitară ce a adus însă un val de critici virulente pe rețelele de socializare.

Hotărâtă în Consiliu Local, misiunea autorităților locale a vizat oferirea unui sprijin minim persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, fără susținători și altă formă de ajutor, dar și a persoanelor cu venit minim garantat, altfel spus, asistații sociali.

În spațiul virtual, au ajuns fotografii și filmări, în care se vedea cum reprezentanți ai administrației locale, în prezența polițiștilor și a jandarmilor, acordau alimente mai multor rromi. Oamenii s-au înghesuit să primească acel mic ajutor, adică câte o pâine și un sac de 5 kilograme cartofi, totul în valoare de 12 lei.

Nu s-a mai luat în calcul nicio distanțare socială, iar oamenii legii prezenți acolo nu au intervenit, probabil, pentru a nu inflama comunitatea de rromi de pe “Cărămidari”. Altfel spus, polițiștii au cam fost depășiți de situație. Imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare.

foto: Facebook Marian Eugen