Salariații doamnei Firea câștigă peste dublul salariului mediu net

„De când e primar, Doamna Firea a înființat (în mod ilegal) 22 de companii de stat. De ce era nevoie de aceste companii? Nu era. Doamna Firea le-a făcut din două motive: ca să ascundă banii primăriei prin ele (cheltuielile lor sunt mult mai opace) și ca să poată să angajeze câți oameni vrea ea și să-i plătească cât vrea”, afirmă deputatul USR Claudiu Năsui. Acesta precizează că membrii de partid care au ajuns în aceste companii de stat au devenit și foarte bine plătiți.

Angajaţii companiilor înfiinţate câtigă mult mai bine „decât restul românilor care muncesc și plătesc taxe și impozite pentru a-i susține. Cele 22 de companii nu sunt profitabile, ci trăiesc din banii noștri, prin subvenții pe care le dă tot primăria. În total primăria cheltuie 70 de milioane de euro pe an doar pentru salarii în aceste companii”.

Parlamentarul USR, membru al comisiei de buget din Camera Deputaţilor atrage atenţia că respectivele companii nu  nu au nicio șansă să fie profitabile.

Angajații Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă, unde salariul mediu net este peste 6.200 de lei pe lună.

La Compania Municipală Publicitate și Afișaj, salariul mediu net este de 5.958 lei pe lună, la Compania Municipală Sport Pentru Toți – 4.997 lei pe lună, iar la Compania Municipală Protecție Civilă și Voluntariat – 4.489 lei pe lună.

„Să ne reamintim că salariu mediu net în România e de 2.688 lei pe lună”, mai precizează Năsui.

USR a atacat în instanță hotărârea prin care s-au înființat aceste companii municipale și a câștigat procesul, demonstrând că ele au fost făcute ilegal.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.