LIFESTYLE

Salată de crudităţi pentru iarnă

Gospodinele se pregătesc pentru iarnă cu murături. Pentru cei care nu au timp să prepare murăturile şi îşi permit să dea banii pe legume gata murate, ţăranii au, pe lângă legume proaspete, şi borcane pregătite cu murături delicioase.
Iată reţeta pentru salada de crudităţi.
Circa 14 borcane 700 g
Ingrediente:
  • 5 kg gogonele
  • 3 kg morcovi
  • 5 kg ardei gras
  • 1 kg gogoşari
  • 3 ţeline (cu rădăcină)
  • 2 bucăţi conopidă
  • 3,5 l apă
  • 0,6 l oţet
  • 300 g zahăr
  • 1 ceşcuţă de ulei
  • 2 plicuri Pikant fix iute Dr. Oetker
Pregătire: Se spală toate legumele. Gogonelele se taie bucăţi, iar ardeiul în fâşiuţe subţiri. Morcovul şi rădăcina de ţelină se dau pe răzătoarea mare. Gogoşarul se taie în fâşii mai mari. Conopida se desface în buchete mici. Frunzele de ţelina se toacă mărunt.

Preparare: Se pregăteşte compoziţia din apă, oţet, zahăr şi 2 plicuri de Pikant fix iute. Compoziţia obţinută se pune la fiert pentru 3-5 minute, amestecând continuu. La final se adaugă o ceşcuţă de ulei. Compoziţia obţinută se toarnă fierbinte peste legume, în borcane. Borcanele se închid cu capac şi se depozitează la rece.