,,Salonul de minerale, fosile şi geme”, deschis publicului

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, Secţia de Ştiinţele Naturii, organizează în perioada 8 – 10 iunie 2018, între orele 10:00-20:00, la ,,Salonul de minerale, fosile şi geme”, expoziţie în aer liber, cu vânzare, ce reuneşte colecţionari şi comercianţi din Baia Mare, Timişoara, Târgu Mureş, Arad, Bistriţa și Sângeorz Băi.
O preocupare anuală a muzeului o constituie organizarea acestei expoziţii de tradiţie care aduce în faţa vizitatorilor numeroase flori de mină din bogăţia subsolului, obiecte decorative confecționate din roci și minerale, pietre naturale folosite în crearea podoabelor sau bijuteriilor care se formează în adâncurile pământului, cristalizate în diferite forme, mate sau transparente, prezentând o multitudine de culori și structuri.
O gamă variată de obiecte de podoabă vor putea fi admirate și achiziționate cum sunt medalioane, cercei, brățări, coliere din pietre semiprețioase: ametist, carneol, ochi de tigru, lapislazuli, aventurin, fluorină, turcoaz, etc.

Expozanţii din ţară vor oferi vizitatorilor piese ce provin de pe toate continentele. Totodată vizitatorii au prilejul de a audia, vineri, 8 iunie 2018, la ora 13:00, conferinţa ,,Pietre preţioase – în câteva cuvinte”, susţinută de către geologul Oscar Edelstein din Baia Mare.
Bogăţia uimitoare de forme şi culori a exponatelor vă aşteaptă 3 zile la sediul Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, din str. Gen. Grigore Bălan nr.19.

Fotografia postată de Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.