EDUCAŢIE/CULTURĂ

Salutul salvelor de tun. De ce se trag 21 de salve de tun de Ziua Marinei

Obiceiul tragerii celor 21 de salve de tun de Ziua Marinei datează din secolul al XIV-lea, când au început să fie utilizate tunurile, dar a devenit uzual în secolul al XVII-lea. Prin descărcarea tunurilor, o navă de război care se apropia de un ţărm străin îşi dovedea astfel bunele intenţii, deoarece nu avea cum să-şi reîncarce tunurile la timp, înainte de a intra în bătaia tunurilor de pe uscat, scrie pagina de Facebook a MApN.

Dacă inițial erau trase 7 salve de tun de pe nave, întrucât, de obicei, pe o navă se aflau 7 tunuri, astăzi, la unele sărbători naționale, cum ar fi Ziua Marinei sau Ziua Națională a României, în onoarea unui șef de stat  se execută 21 de salve de tun, în semn de salut, pe timpul intonării Imnului Naţional al României. De asemenea, navele de război aflate pe mările și oceanele lumii, atunci când intră într-un port străin, salută pământul acelei țări.

Astăzi, de Ziua Marinei Române desfășurate la Constanța, cele 21 de salve de tun au fost trase de către militarii din Batalionul 345 Artilerie “Tomis” conduși de sublocotenent Cosmin Mihai Ghiță.

Sursă foto: https://www.facebook.com/mapn.ro/

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber