ACTUALITATE, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Salvaţi Copiii România: Apelul nostru de ajutor vine din nevoia de a sprijini medicii pentru a-i ajuta pe micuţii care se luptă cu Covid 19

Pandemia continuă să ne încerce pe toţi şi valul 4 avansează cu o agresivitate neaşteptată. Spre deosebire de ultimele luni, acum, sunt afectaţi mai mult copiii, iar organismele lor micuţe fac faţă cu greu infecţiei cu SARS-CoV2. Virusul apare chiar şi la nou-născuţii ale căror mame au fost confirmate pozitiv, iar la copiii până la 3 ani sistemul imunitar nedezvoltat nu are capacitatea de a dezvolta anticorpi aşa cum se întâmplă în cazul unui adult.

Apelul nostru de ajutor şi motivul pentru care îţi scriem astăzi vine din nevoia de a sprijini medicii pentru a-i ajuta pe micuţii care se luptă cu Covid 19. La Maternitatea Bucur din Bucureşti şi la Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria” din Iaşi, ambele devenite unităţi Covid 19, sunt internaţi în prezent peste 50 de copii cu SARS-CoV2, dintre care 10 în secţia ATI. Pentru ei toţi, fiecare gură de oxigen contează, nu doar pentru reducerea riscului de deces, dar şi pentru o viaţă sănătoasă, cu un organism în care virusul nu lasă urme severe.

Maternitatea Bucur din Bucureşti are nevoie de 6 rampe de oxigen si 6 pulsoximetre cu senzori, care măsoară pulsul, saturaţia de oxigen şi frecvenţa cardiacă, iar Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria” din Iaşi are nevoie de 2 ventilatoare cu HFO (ventilaţie oscilatorie cu frecvenţă înaltă), unul pentru neonatologie şi unul pentru pediatrie.

113.700 de euro sunt necesari pentru ca Salvaţi Copiii să poată achiziţiona 6 rampe de oxigen (18.000 de euro), 6 pulsoximetre (10.000 de euro), 2 ventilatoare suport respirator (85.700 de euro) şi să le trimită de urgenţă în spitale, acolo unde în fiecare zi tot mai mulţi copii le cer medicilor să lupte pentru ei.

Un virus prea puternic, într-un corp prea fragil, poate fi învins doar dacă medicii au echipamentele necesare pentru a face tot ce le stă în putinţă.

“Timpul nu stă în loc pentru medici, gravide, nou-născuţi şi copiii bolnavi de această boală atât de complexă, despre care încă nu avem toate datele. Cazul acestor două unităţi medicale este unul cu atât mai special cu cât deja numărul cazurilor complicate creşte. Încercăm să suplinim aceste carenţe, pentru ca medicii să îşi poată face meseria”

Gabriela Alexandrescu
Preşedinte Executiv
Salvaţi Copiii România