LIFESTYLE

Salvați Copiii România : Aproape un sfert (23%) dintre mamele sub 18 ani din UE trăiesc în Romania

Aproape un sfert (23%) dintre mamele sub 18 ani din UE trăiesc în Romania, țara nostră fiind pe primul loc în acest top îngrijorător. Datele Eurostat arată că numai în 2018, 8.621 de fete au devenit mame înainte de vârsta majoratului, iar 725 dintre ele chiar înainte de a împlini 15 ani.

Astăzi, Salvați Copiii a prezentat o anchetă sociologică privind condițiile de viață, locuire și stare de sănătate a gravidelor, copiilor și mamelor cu copii sub 5 ani din mediul rural, într-o dezbatere organizată în colaborare cu Administrația Prezidențială la care au participat autorități publice, împreună cu medici și alte personalități ce ar putea ajuta la schimbarea acestor statistici.

Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane

Salvați Copiii România militează pentru implicare socială în viața comunității, astfel încât programele care îi privesc pe copii să aducă beneficii pe termen lung întregii comunități. Acesta este rolul major al filialelor și birourilor locale pe care organizația le are în 14 județe și în București, prin definirea nevoilor comunității, identificarea resurselor  și serviciilor sociale disponibile la nivel local și implicarea tuturor actorilor sociali.