Uncategorized

Sancțiuni aplicate de Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud

În perioada 7-8 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat acțiuni în sistem integrat, împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Bistrița și din cadrul Polițiilor orășenești Năsăud, Beclean și Sângeorz-Băi. Acțiunile au vizat prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu flori.

Astfel, în cele două zile, au fost efectuate controale de specialitate, verificându-se 38 de operatori economici care își desfășoară activitatea în spații de interior și 25 de operatori economici care își desfășoară activitatea temporar, prin intermediul comerțului stradal.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate un număr total de 32 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 80.500 lei, toate prevăzute de Legea 12/1990 și a fost confiscată în numerar suma de 720 lei.

Dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier.

 La data de 8 martie a.c., în localitatea Buduș  polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița l-au identificat în trafic, pe un tânăr, de 19 ani, din comuna Cetate, în timp ce conducea un autoturism.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, autoturismul ar fi fost sustras de la fratele tânărului. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 8 martie a.c., un bărbat, de 32 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism prin localitatea Năsăud, a acroșat ușor cu oglinda retrovizoare stânga, un alt autoturism, care circula pe aceeași direcție de mers, după care și-a continuat deplasarea, acroșând un alt autoturism. Bărbatul a fost testat, iar aparatul etilotest a indicat o valoare de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul subinfluența alcoolului.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE- Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud