ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Sancţiuni aplicate de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Gelu Voievod” Bistriţa-Năsăud. FOTO

Sancţiuni pe linie silvică de aproape 30.000 de lei aplicate de către jandarmi în urma unei acţiuni specifice în zona Ocolului Silvic Dealu Negru

În ultimele 24 de ore jandarmii Detașamentului 1 Mobil Bistrița au executat o acţiune specifică pe linie silvică, în cooperare cu lucrători din cadrul ocolului Silvic Dealu Negru. Acţiunea a avut loc în zona comunei Cetate, sat Petriş. Au fost depistaţi mai mulţi bărbaţi care transportau cu 5 atelaje hipo material lemnos, fără a îndeplini şi condiţiile prevăzute de legislaţia legală în vigoare.

Ca urmare, au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 29.500 lei, pentru transport de masă lemnoasă fără aviz de însoţire, respectiv pentru însuşire de material lemnos fără drept, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancționarea contravențiilor silvice, art. 19, alin. 1, lit. b şi art. 8, alin. 1 lit. b. De asemenea, s-a dispus și ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos (4 metri cubi) şi a două motoferăstraie.

A sustras un parfum, mai multe produse alimentare şi o brăţară şi s-a ales cu dosar penal

O femeie de 64 de ani din Bistriţa aflată la cumpărături într-un hipermarket din municipiu, a ales produsele dorite de pe rafturile magazinului, dar în loc să le pună în coşul de cumpărături le-a ascuns în propria geantă, cu scopul de a nu le mai achita la casa de marcat. Acesta a încercat să sustragă produse cosmetice (un parfum), produse alimentare şi o brăţară. Jandarmii au întocmit pe numele femeii actele de sesizare pentru infracţiunea de furt, conform art. 228 Cod Penal, acte care au fost înaintate Poliţiei pentru continuarea cercetărilor.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul