Sancțiuni aplicate la finalul săptămânii trecute de către Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști

La data de 9 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Năsăud împotriva unui bărbat, de 44 ani, din Maieru. Acesta este condamnat  la 2 ani şi 181 zile închisoare pentru comiterea de infracțiuni la regimul circulaţiei și a fost încarcerat în Penitenciarul Bistriţa.

Pentru siguranță în trafic – CONDUCEȚI PRUDENT ȘI RESPECTAȚI REGULILE DE CIRCULAȚIE!

La data de 9 martie a.c., pe DN 17, în localitatea Prundu Bîrgăului, o femeie, de 40 ani, din Mureşenii Bîrgăului, în timp ce conducea o autoutilitară, a accidentat ușor o adolescentă, de 15 ani, din Bistriţa Bîrgăului. Aceasta era angajată, în calitate de pieton, în traversarea regulamentară a drumului public, pe trecerea de pietoni, semnalizată corespunzător. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. În cauză, polițiștii Serviciului Rutier au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Sfătuim conducătorii de vehicule să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită:

-la apropierea de trecerea pentru pietoni, astfel încât să poată opri şi acorda prioritate

-în zona instituţiilor de învăţământ, obiectivelor social-culturale sau economice, unde observă un flux mare de pietoni, în special copii

-la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun, în special cele care nu sunt prevăzute cu alveole sau refugii pietonale, unde unii pietoni se pot angaja în traversare prin faţa mijlocului de transport

Acțiuni ale polițiștilor de la sisteme de securitate, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Sâmbătă, 10 martie a.c., polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică au organizat o acțiune pentru verificarea sistemelor de securitate ale unor societăți comerciale de pe raza de competență a Poliției orașului Sîngeorz-Băi. Astfel, cu ocazia activităților desfășurate, pentru neregulile constatate au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, din care 4 conform Legii 333/2003 – privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și 4 conform Legii 12/1990 – privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, în valoare totală de 10 600 lei. Totodată, în cadrul acțiunii a fost confiscat numerar în sumă de 150 lei.

Infracțiuni rutiere constatate în trafic de polițiștii rutieri bistrițeni – Inconștiența la volan se pedepsește!

 La data de 10 martie a.c., pe DN 17, polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, produse mai ales pe fondul vitezei excesive și a consumului de alcool. Cu această ocazie, a fost depistat în cadrul unei acțiuni de monitorizare a traficului rutier, un bărbat, de 39 ani, din Dorolea, în timp ce conducea un autoturism, în localitatea Mijlocenii Bârgăului, cu viteză peste limita legală. Acesta nu a oprit la  semnalul regulamentar al echipajului, continuând-și deplasarea spre Bistrița.

Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, iar în localitatea Josenii Bârgăului bărbatul a încercat să efectueze un viraj la stânga, a pierdut controlul direcției și a intrat în coliziune cu poarta de acces a unei locuințe. În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a unei femei, de 29 de ani, din Domnești, județul Ilfov, pasageră în autoturism. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost pozitiv.

De asemenea, la aceeași dată în urma controalelor efectuate în trafic, polițiștii Serviciului Rutier l-au depistat pe un bărbat, de 53 ani, din Tiha Bîrgăului, care conducea un autoturism prin localitatea Tureac, aflându-se sub influența alcoolului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost pozitiv, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În ambele cazuri, polițiștii Serviciului Rutier au întocmit dosare de cercetare penală.

În noaptea de 10/11 martie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică au oprit în trafic pentru control un tânăr, de 18 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.

În aceeași noapte, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi au depistat în trafic un bărbat, de 41 ani, din Feldru, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Ilva Mică, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.  S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

La data de 11 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control în trafic un bărbat, de 71 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17 prin Unirea. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul în cauză figurează ca fiind radiat din circulație, iar plăcuțele de înmatriculare, pe care le avea aplicate sunt de fapt atribuite altui autoturism. De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, respectiv conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

UPDATE:

Față de cei trei bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 46 ani, reținuți la data de 10 martie a.c., pentru mai multe furturi din societăți comerciale și școli gimnaziale de pe raza județelor Bistrița-Năsăud, Cluj și Mureș, Judecătoria Beclean a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

 

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE- Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud

Recommended For You

About the Author: Sarmasan Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.