LIFESTYLE

Săptămână de foc. Căldură și disconfort termic în toată țara, până la sfârșitul săptămânii

Va fi o săptămână foarte caldă, potrivit meteorologilor care au emis joi, 8 august 2019, o informare potrivit căreia, în următoarele zile, în țara noastră, temperaturile maxime  vor ajunge până la 35-37 de grade, iar disconfortul termic va fi foarte ridicat.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, valul de căldură va fi prezent în toate zilele acestei săptămâni, iar indicele temperatură-umezeală va atinge sau va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, în regiunile din jumătatea de sud a ţării şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Meteorologii susţin că în următoarele zile temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 şi 34 de grade, şi vor fi mai ridicate, spre 35-37 de grade, joi local în sudul şi estul ţării, vineri şi sâmbătă pe arii restrânse în sud, iar duminică în toate zonele de câmpie şi podiş.

Temperaturile minime nocturne se vor situa, local, în jurul a 20 de grade, mai ales în Câmpia Română, pe litoral şi în Dealurile de Vest, mai anunţă meteorologii.

Pentru a trece cu bine peste acest val de caniculă, se recomandă, printre altele: evitarea prelungită la soare (între orele 11-18), purtarea pălăriei de soare, a hainelor lejere, din fibre naturale, de culori deschise, consumul a 1,5 – 2 litri de apă/zi, evitarea consumului de cafea, cola, sucuri carbogazoase, alccol, consumul de fructe și legume proaspete etc.