DIN TRANSILVANIA

Sărbătoarea oraşului Bistriţei deschisă de primarul Ovidiu Creţu. Consilierii şi viceprimarii absenţi de la eveniment

Sărbătoarea oraşului Bistriţa i-a lăsat nepăsători pe majoritatea aleşilor locali. La deschiderea oficială a Târgului Mare al oraşului, care semnifică sărbătoarea oraşului, sala mare a Primăriei Bistriţa a fost pe jumătate goală. Din cei 21 de consilieri, au fost prezenţi doar o parte a consilierilor PNL, Sorin Hangan, Mihai Sărmășan, Mioara Gaga-Seica şi fostul primar Vasile Moldovan. Cei doi viceprimari, Cristian Niculaie PSD, şi Muthi Gelu, de la ALDE, precum şi majoritatea aleşilor locali nu s-au deranjat să participe. De altfel, delegaţiile străine au fost ceva mai numeroase decât reprezentanţii Primăriei Bistriţa şi a instituţiilor publice locale. Nici conducerea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăsud, nici prefectul judeţului nu au fost printre participanţi.

Domnilor viceprimari, domnilor consilieri locali, voi pe cine reprezentaţi? An de an sunteţi în afara evenimentelor oraşului, fie că sunt evenimente culturale, sportive sau de altă natură. Sărbătoarea oraşelor în urmă cu sute de ani aduna pe scenă toată elita comunităţii şi a cetăţii şi aşa e normal să fie. Domnule Cristian Niculaie, domnule Muthi Gelu, pe cine vreţi să reprezentaţi pe viitor?

Sâmbătă, la ora 10  avut loc deschiderea oficială a zilelor municipiului Bistriţa. Primarul Ovidiu Creţu a adresat un mesaj de la mulţi ani bistriţenilor şi a dat cuvântul primarilor din oraşele Becancon, Herzogenrath şi viceprimarului oraşului partener al oraşului Zielona Gora.

La manifestare au fost prezenţi şeful ISU Bistriţa-Năsăud, Constantin Florea, care a avut alături o delegaţia a ISU Herzogenrath, prezentă la manifestări. De altfel delegaţia germană condusă de primarul oraşului partener au făcut cadou municipalităţii bistriţene o sculptură, ca semn al recunoaşterii şi cooperării bune dintre cele două administraţii.

La final primarul a invitat participanţii la un pahar de şampanie.