DIN TRANSILVANIA

Saşii din Transilvania s-au adunat la Bistriţa

În ultimii 30 de ani, saşii din Transilvania s-au întors pentru câteva zile în comunităţile unde au locuit. Bucuria revederii e imensă, mulţi dintre ei au retrăit momente emoţionante atunci când au revenit la locurile natale.

În acest an, gazda întâlnirii saşilor de pretutindeni a fost Bistriţa, unde s-au adunat peste 1.500 de saşi din Germania, Austria, chiar şi din Canada, dar şi din ţară pentrua vizita locurile pe care le-au părăsit (obligaţi fiind) în urmă cu 75 de ani.

Vineri seară saşii au petrecut împreună la un bal organizat într-un cort de evenimente amplasat în zona centrală a Bistriţei.

Sâmbătă în Biserica Evanghelică, a avut loc slujba festivă în prezenţa episcopului Bisericii Evanghelice C.A. din România, Reinhart Guib.

Preşedintele Forumului Democrat German Bistriţa, Cristian Roth-Gross, s-a arătat impresionat de numărul mare de saşi din Biserica Evanghelică, monument istoric vechi de şapte secole considerat de toţi bistriţenii simbolul şi inima oraşului.

Duminică, 22 septembrie, după slujba religioasă, care a avut loc la Biserica Evanghelică, a avut loc un concert de fanfară la foişorul din parcul municipal şi un altul susţinut de orchestra “Cununa” şi artistul Helmuth Kasper.