DIN TRANSILVANIA, LIFESTYLE, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Satu Mare. Dr. Virgil Enătescu a încetat din viaţă. A fost inclus între cele 500 de genii ale secolului XXI

Dr. Virgil Enătescu a decedat joi, 22 octombrie, la vârsta de 79 de ani. Academicianul a fost inclus în cartea ”500 Greatest Geniuses of the 21st Century”. Sute de sătmăreni și-au exprimat regretul pentru plecarea academicianului cunoscut în toată lumea.

Virgil Enătescu a fost unul dintre cei mai cunoscuţi medici psihiatri, a fost profesor, academician, scriitor şi inventator, având zeci de brevete de invenţie în domeniul inovaţiei şi inventicii.

S-a născut în judeţul Braşov, în anul 1940, stabilindu-se în cele din urmă la Satu Mare.

A susţinut primul doctorat în anul 1977 la Institutul de Medicină şi Farmacie Timişoara, unde a definit un nou domeniu: analiza comunicării extraverbale, în care a inclus şi studiul desenului. Al doilea doctorat l-a susţinut la Academia Română în domeniul antropologiei culturale.

Din anul 1995 a fost membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, fiind implicat în numeroase proiecte de cercetare, punând bazele informaticii medicale în România. De asemenea a iniţiat conferinţele naţionale de informatică medicală MEDINF.

A fost preşedinte de onoare al Informaticii Medicale Româneşti şi preşedinte ales al Federaţiei Române de Psihoterapie, fiind declarat cercetător ştiinţific gradul I. De-a lungul vieţii, dr. Virgil Enătescu a semnat şapte cărţi şi monografii, şi peste 350 de articole ştiinţifice. În cercetare a deţinut 8 brevete de invenţie şi 2 certificate de inovator.