DIN TRANSILVANIA, ECONOMIC

Satu Mare. Mobila din Foieni a finalizat investiții de 15 milioane de euro în ultimii 3 ani

Producătorul de mobilier tapiţat Polipol Mobila din Foieni, judeţul Satu Mare, deţinut de grupul german cu acelaşi nume, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de aproximativ 146,6 mil. lei (30,9 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a realizat anul tre­cut un profit net de aproximaitv 742.000 de lei.

Numărul mediu de angajaţi ai com­pa­niei a ajuns anul trecut la 787.

Mobilierul tapiţat realizat la Foieni este vândut integral de grupul Polipol în Europa de Vest, prepon­derent în Germania, unde ajunge 85% din pro­duc­ţia din România, potrivit unor in­for­ma­ţii furnizate anterior de companie. Pentru producţia de mobilier tapiţat, Polipol lu­crează cu fag achiziţionat în pro­porţie de 50% din Ro­mânia şi 50% din import, potrivit unor informaţii anterioare.

În urmă cu 3 ani, Polipol a finalizat investiţii de 15 mi­lioane de euro în extinderea halelor de producţie, logistică şi administraţie, în utilaje noi şi într-un sistem de încălzire care foloseşte deşeurile de lemn din fabrică. Halele de producţie au fost mărite cu 14.000 de metri pătraţi, ajungându-se la o suprafaţă totală de 40.000 de metri pătraţi, potrivit unor informaţii anterioare.