Sătui de promisiuni, sătenii unei localități maramureșene au pus mână de la mână și și-au făcut drum nou. FOTO

Sătenii din Trestia au pus mână de la mână și și-au construit singuri un drum local. Este vorba de legătura Trestia, Bloaja și Ciocotiș, în zona ,,Piatra Săpată”. După mai multe solicitări și niciun sprijin din partea primăriei, 90 de familii au adunat bani și au cumpărat plasă sudată și trei cife de beton și s-au apucat de lucru. Ieri, au construit în prima etapă 56 m de drum betonat, cu o lățime de 3 m și un strat de beton de 15 cm.

Unul dintre cei implicați spune că, de multă vreme, în acea zonă, extrem de circulată de locuitorii care au terenuri și pădure în apropiere, existau probleme mai ales când ploua. În plus, acolo se adunaseră gunoaie și drumul devenise impracticabil. ,,Fiul meu a venit cu buldozerul, eu am pus niște țevi pe care le aveam pe-acasă, pentru a face și un gard acolo, pentru ca drumul să nu mai fie invadat de gunoaie și să se poată circula civilizat. Munca n-a fost deloc ușoară, dar spiritul de solidaritate al trestienilor a fost întotdeauna exemplar. Știu să se mobilizeze și să se ajute de fiecare dată” – a precizat pentru directmm.ro.

Pe reţelele de socializare, localnicii, mai glumă mai în serios, spun că ,,tot singuri ne-om face şi Căminul Cultural”.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, copac, în aer liber şi natură

 

 

 

FOTO: Sovre Nelu

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

9 Comments

  1. Vine primaru’ cu politia sa ii amendeze pentru distrugerea zonei naturale construind fara autorizatie de construire si fara un plan de fezabilitate un drum comunal. Pe langa asta ii pune sa readuca locul la starea initiala.

  2. Sunt salarii pte.ticalosii din Parlament. Bugetul statului de unde escrocii fură fara sa de-a socoteală.Banii transferați în Costa Rica sau republica Malgasha.

  3. Bine ca platim rovignete si ne rupem masinile pe drumuri. Nu intereseaza pe nimeni… Suntem doar numere pentru ei.
    Suntem scavi moderni, bataia de joc a talharilor care au vandut tara. Ne-au distrus. Regretul meu cel mai mare este ca impotitu’ de iliescu (nu merita sa-i scriu numele cu majuscula) a ajuns la varsta asta si mai putin si moare fara sa fie pedepsit pt tot ce a facut incepand din ’90….ne-a facut bataia de joc a tururor. Suntem tara cea mai rau vazuta oriunde:(

  4. Exact ai mare dreptate. Primaria din comuna noastra s-a apucat sa astupe gropile cu sort, ca mai apoi sa vine cei de la drumuri judetene si sa ablige primaria sa aduca drumul la starea dinainte, deci plin de gropi. Suntem cel mai prost popor de pe pământ. Isi permit cu noi pt ca suntem tampiti.

  5. Si pe unde mai trec ursii????? Am ajuns Tara lu,,,,, ”’rahat omflat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.