POLITICĂ

Scandal după ce “Ora premierului”” a fost amânată! Raluca Turcan s-a dezlănțuit: “Dragnea a presat-o și șantajat-o pe Dăncilă”

Raluca Turcan a declarat, referitor la decizia conducerii Camerei Deputaților de a amâna “Ora prim-ministrului”, că Liviu Dragnea a ales ziua special aceasta, vrând să o șantajeze pe Viorica Dăncilă. PNL i-ar fi cerut premierul să “o lase mai moale cu consensul” a precizat liderul deputaților PNL.

“Ziua a fost aleasă de către Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților. Credeți că întâmplător a ales această zi pentru ca Viorica Dăncilă să vină să răspundă? Nu din respect și nu față de opoziție. Liviu Dragnea a ales să arate Vioricăi Dăncilă cine e jupânul. A ales o zi deosebit de importantă pentru România. (…) Dragnea a presat-o și șantajat-o pe premierul Dăncilă. Singura decizie onestă a acesteia ar fi fost să își anunțe demisia în Parlament. Dar nu din onestitate a pus-o premier Liviu Dragnea. Avea nevoie de o slugă pentru cosmetizarea infractorilor. Premierul a distrus imaginea României în străinătate. A decredibilizat România într-un moment în care am fi putut să promovăm interesele românilor. Din nefericire, fiecare zi cu Dăncilă în fruntea Guvernului a însemnat o rușine”, a declarat liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, miercuri la Parlament. Aceasta a adăugat că PNL i-ar fi cerut prim-ministrului Dăncilă “să o lase mai moale cu consensul” și să nu greveze preluarea de către România a președinției Consiliului UE.

“Astăzi (miercuri – n.r.) i-am fi solicitat să nu greveze acest moment de importanță maximă (preluarea Președinției Consiliului UE de către România – n.r.) cu eșecurile guvernamentale, cu incompetența caracteristică, cu un discurs antieuropean, antiromânesc. Premierul s-a purtat ca avocatul condamnaților și infractorilor, omul pe care Liviu Dragnea l-a folosit ca să-i apere interesele și să-l scape de pușcărie. Nimeni nu și-a imaginat că România va ajunge de râsul europei, cu un premier aflat în sljba infractorilor. Astăzi i-am fi solicitat premierul să o lase mai moale cu consensul. Fiecare zi cu acest premier este un dezastru”, a conchis Turcan.

Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis să amâne participarea premierul Viorica Dăncilă la plenul de miercuri al forului inferior al Parlamentului. Șeful Executivului era așteptat să fie prezentă, miercuri, începând cu ora 10.00, la “Ora prim-ministrului”, pentru dezbateri politice în plenul Camerei Deputaților, solicitarea fiind făcută de grupul parlamentar al PNL.

Dăncilă a fost prezentă, în schimb, la ceremonia de depunere a jurământului ministrululi delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, la Palatul Cotroceni.

foto: Nota BN