Schimbări majore în Guvernul de la Chișinău. 7 miniștri schimbați din funcție

Dintre cei 13 membri ai Guvernului Filip, 7 vor fi înlocuiți. Anunțul a fost făcut de către președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, după ședința Coaliției de guvernare.

Politicianul a spus că prin aceste noi propuneri, Guvernul ajunge să fie reprezentat aproape integral de persoane venite din zona tehnocrată. ,,Împreună cu colegii din coaliția de guvernare vrem să dăm o mai mare independență Guvernului și să-l sprijinim să-și orienteze activitatea spre nevoile cetățenilor, să-l depolitizam. În anul viitor, în primăvară, vom face o nouă evaluare a modului în care Guvernul reușește să-și adapteze agenda de lucru la nevoile cetățenilor și vom veni cu noi decizii, în funcție de rezultatele înregistrate”, a mai spus Plahotniuc. Liderul democraților a mai precizat că noua componență a Guvernului a fost întinerită semnificativ pentru a da un plus de dinamism și entuziasm. La fel, este în creștere și numărul femeilor în noul Executiv.

Președintele Partidului Democrat din Moldova a precizat că toți cei care nu se vor mai regăsi în portofoliile ministeriale au făcut o muncă importantă până acum, au contribuit direct la creșterea încrederii cetățenilor în Guvern.

,,Vreau să fie foarte clar, schimbările decise nu au la bază o evaluare negativă a activității celor vizați, dimpotrivă, le apreciem meritele și ne dorim să continuăm munca împreună pe alte compartimente de dezvoltare. Unii dintre colegi, cum ar fi Vlad Cebotari și Vasile Bîtca, vor avea însărcinări cel puțin la fel de importante în cadrul PDM, urmează sa coordoneze procese importante privind modernizarea partidului și eficientizarea lui politică, iar unii dintre ceilalți colegi urmează să aibă alte activității, inclusiv în zona instituțională”, a precizat liderul PDM.

Actualul guvern de la Chişinău a fost învestit la 20 ianuarie 2016, în contextul unei ample crize politice şi sociale. Legalitatea guvernului a fost contestată de opoziţie, fiind organizate proteste masive. În vara acestui an, parlamentul Republicii Moldova a aprobat o lege de modificare a structurii guvernului, numărul ministerelor fiind redus de la 16 la 9.

Potrivit IPN.md, Vlad Plahotniuc a declarat că noii membri ai executivului urmează să fie numiţi în funcţie până la 31 decembrie. Schimbările au fost operate în urma evaluării activităţii membrilor guvernului, anunţată anterior de către PDM. În primăvara anului viitor va fi realizată o nouă evaluare a cabinetului de miniştri, a mai anunţat Vlad Plahotniuc

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.