POLITICĂ

Scriitorul Mihai Neamţu pe lista scurtă a PMP pentru prezidenţiale

Scriitorul Mihail Neamţu este una dintre personalităţile invitate de PMP şi Alternativa Dreaptă pentru a candida la Preşedinţia României. În aceste zile, Partidul Mişcarea Populară, realizează un sondaj de opinie, în urma căruia va decide cine va candida la alegerile prezidenţiale din partea formaţiunii. Pe lângă Mihail Neamţu în cursă au mai intrat fostul ministru al culturii şi deputat în două legislaturi din parteaPDL, Toader Paleologu şi preşedintele PMP, Eugen Tomac. Toţi sunt apropiaţi preşedintelui Traian Băsescu, care se pare că va avea ultimul cuvânt în decizia desemnării candidatului PMP.

”Azi e sărbătoarea „Schimbării la Față a Domnului” iar anul 2019 este cu totul special pentru România: celebrăm treizeci de ani de la căderea comunismului. Generația de tineri crescuți în libertate e chemată să dea acum, nu mâine, bătălia pentru adevăr și dreptate.

După cum știți, am fost recent evaluat de partidul Mișcarea Populară ca potențial candidat la funcția de președinte al României. Alte nume sonore, cum ar fi Eugen Tomac, Toader Paleologu, Robert Turcescu sau George Mioc, mai sunt luate-n considerare.

Prezența pe această listă mă onorează, ca și susținerea prietenilor de la „Alternativa Dreaptă”. Reflectez cu toată seriozitatea la această propunere și le mulțumesc pentru încredere și entuziasm!

În mod cert, toamna lui 2019 trebuie să aducă laolaltă mai multe partide, structuri ale societății civile, oameni gospodari, antreprenori, lideri creștini și voci ale intelectualității care și-au asumat valorile Dreptei populare, creștin-democrate și conservatoare. Milioane de compatrioți vor o Românie civilizată, dar și fidelă propriilor sale rădăcini.

Acum treizeci de ani, liderii conservatori ai lumii libere — de la Ronald Reagan și Margaret Thatcher până la Helmut Kohl și Ioan Paul al II-lea — au ajutat Europa de Est să îngroape ideologia totalitară. E timpul ca Europa de Est să contribuie la păstrarea rădăcinilor culturale ale Occidentului”, scrie Mihail Neamţu pe pagina sa de socializare.

Mihai Neamţu este licenţiat în istorie, teologie, a studiat în Germania şi Marea Britanie şi este cunoscător a cinci limbi străine. El ţine cursuri în Europa şi SUA pe teme de creştinism, leadership şi istorie.