DIN TRANSILVANIA

Scrisoarea către Moș Crăciun a băiețelului unui militar din Afganistan: ,,Știu că sania ta nu alunecă pe nisip și Afganistanul lui tati e departe…”

Dragă Moșule,

Știu că sania ta nu alunecă pe nisip și Afganistanul lui tati e departe, dar te rog să ajungi și la copiii de acolo și, dacă îl vezi pe tati în patrulă, spune-i că i-am păstrat locul liber la masa de Crăciun, pentru că nu îl poate înlocui nimeni. Pe cine am pune la cap de masă, lângă bunica și lângă brad?…

În lunile în care a lipsit, să îi spui că am fost foarte cuminte și am ajutat-o pe mami în locul lui, mi-a plăcut să fiu bărbatul casei dar abia aștept să se întoarcă acasă.

Multe s-au schimbat de când a plecat dar Crăciunul e de nerecunoscut. Mami s-a străduit ca eu să nu simt diferența și eu m-am prefăcut că i-a reușit. Să nu îi spui, rămâne între noi.

Eu știu, moșule, că tati și ceilalți militari luptă acolo departe pentru a fi pace în lume. Le-am spus și colegilor de la școală când a lipsit de la serbarea de Crăciun că tatăl meu este erou al României iar eu sunt copil de erou.

Sursă text și foto: MApN