Sebastian Burduja (PACT): „80.000 de români sunt alungați din propria lor țară în fiecare an”. VIDEO

Sebastian Burduja, unul dintre cei mai activi tineri din spațiul public, a lansat încă un apel către românii plecați și nu numai, pentru a participa la mitingul din 10 august.  „AMR 12 zile. Ma întreabă lumea: de ce vine #diasporaacasa pe #10august? Cum, nu suntem multumiți cu doi lei în plus la pensie? Nu ne simțim reprezentați de un prim-ministru semianalfabet? Nu suntem de acord ca țara asta să fie jucată la ruletă de un dublu-condamnat penal? Nu ne resemnăm să dăm plicul în spitale mizerabile? Să ne educăm copiii în școli care îi învață să memoreze, nu să gândească? Nu ne convine că 80.000 de români sunt alungați din propria lor țară în fiecare an? Tot atâtea motive să ne vedem pe 10 august în Piața Victoriei. Eu voi fi acolo. Mi-am chemat rudele, prietenii, chiar și dușmanii. Faceți și voi la fel, pentru că e ACUM ori niciodată. Ne vedem pe 10 „, e mesajul președintelui PACT.

AMR 12 zile. Ma întreabă lumea: de ce vine #diasporaacasa pe #10august? Cum, nu suntem multumiți cu doi lei în plus la pensie? Nu ne simțim reprezentați de un prim-ministru semianalfabet? Nu suntem de acord ca țara asta să fie jucată la ruletă de un dublu-condamnat penal? Nu ne resemnăm să dăm plicul în spitale mizerabile? Să ne educăm copiii în școli care îi învață să memoreze, nu să gândească? Nu ne convine că 80.000 de români sunt alungați din propria lor țară în fiecare an? Tot atâtea motive să ne vedem pe 10 august în Piața Victoriei. Eu voi fi acolo. Mi-am chemat rudele, prietenii, chiar și dușmanii. Faceți și voi la fel, pentru că e ACUM ori niciodată. Ne vedem pe 10 🇷🇴🇪🇺 să #aprindemlumina 💡

Publicată de Sebastian Burduja pe Duminică, 29 Iulie 2018

Sebastian Burduja a absolvit Universitatea Stanford, cu specializările Politici Comparate (Honors), Economie și Sociologie (minors). Pe baza rezultatelor de la Stanford și a dosarului de admitere, inclusiv examene și interviuri, am fost admis ca dublu masterand la Harvard Business School (MBA) și la Harvard Kennedy School of Government (HKS).

HBS_tricolor.jpg

A făcut parte din prima promoție a programului integrat de masterate la Harvard Business School și Harvard Kennedy School, alături de alți 21 de studenți.

A fost primul stagiar al Diviziei NATO din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și primul stagiar din divizia pentru Europa de Est de la National Endowment for Democracy (NED) în Washington DC.

Marcel_Tianu_full_cu-raportul-1.jpg

Capitolul Harvard a însemnat și două stagii de practică utile. Mai întâi, în vara anului 2009, la Organizația Națiunilor Unite (ONU, Geneva), în cadrul Comisiei Economice pentru Europa. Iar în 2010, la firma de consultanță McKinsey & Co., chiar la București.

După absolvire, a fost angajat de firma de consultanță Dalberg Global Development Advisors în cadrul biroului din Washington, D.C. Dalberg este o companie globală de consiliere strategică care dezvoltă strategii de ţară și proiecte de dezvoltare la nivel înalt pentru ţările emergente, în parteneriat cu organizaţii multilaterale ca G20, Organizaţia Naţiunilor Unite ș.a.

În 2012 am fost selectat de Banca Mondială, în cadrul unității de dezvoltare socială a diviziei Europa și Asia Centrală (ECA), la sediul central din Washington, D.C.

În ianuarie 2009, a co-fondat împreună Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS).

Alaturi_de_echipa_LSRS_la_Gala_LSRS_ianuarie_2014.jpg

 

A lansat proiectul CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români) în 2011, sub umbrela LSRS. Între timp, CAESAR a devenit o Fundație de sine stătătoare: comunitate globală de peste 3.000 de experți tineri și consacrați, laborator de idei și platformă de acțiune civică la nivel local, regional și național.

Pe 31 ianuarie 2016 a lansat PACT: Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor.

IMG_7589.jpg

 

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.