ECONOMIC

Sechestru de peste 15 milioane de euro în dosarul unui fost ministru de Finanţe

DNA a anunţat vineri că procurorii au dispus sechestru până la concurenţa sumei de peste 15 milioane de euro, până acum fiind indisponibilizate bunuri în valoare de aproximativ două milioane euro, în dosarul în care este urmărit penal fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu, scrie News.ro.

Alături de el, mai sunt urmăriți fostul parlamentar Cristian Boureanu, Ionuţ Costea, fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor, dar şi preşedinte al EximBank, şi Constantin Dascălu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Conform DNA, în perioada 2005-2014, ei ar fi primit de la o companie străină, în baza unor înţelegeri, aproximativ 20 de milioane de euro pentru ca, în schimbul acestor sume, să se asigure încheierea contractelor şi plata facturilor pentru reabilitarea unor tronsoane de cale ferată a liniei Bucureşti-Constanţa, precum şi plata TVA restante pentru reabilitarea unei alte linii de cale ferată care fusese deja realizată de aceeaşi companie.

Potrivit DNA, procurorii au dispus măsuri asigurătorii până la concurenţa sumei de 15.096.000 de euro, iar până în prezent au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 2.139.807 de euro.

Este vorba despre bunuri imobile în valoare de 1.973.140 de euro şi bunuri mobile în valoare de 166.667 euro, deţinute de Sebastian Vlădescu, Cristian Boureanu, Mihaela Mititelu, Mircea Ionuţ Costea,  fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor, dar şi preşedinte al EximBank, şi Constantin Dascălu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor