ACTUALITATE

Secretarul General al PNL, deputatul Robert Sighiartău, în delegația oficială a PNL la Parlamentul Irlandei. FOTO

La finele săptămânii trecute o delegaţie a Partidului Naţional Liberal, condusă de Preşedintele Ludovic Orban, a fost invitată în Parlamentul Irlandei de către conducerea partidului de guvernământ Fine Gael.

Cu acest prilej, delegaţia liberală a fost prezentată în sedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, având ulterior discuţii extrem de fructuoase cu senatorii irlandezi.
Liderul grupurilor parlamentare Fine Gael (atât Parlamentul Irlandez, cât şi din Parlementul European), domnul Martin Heydon, a propus consultări permanente între cele două partide, astfel încât atât în cadrul structurilor organizaţiilor internaţionale, cât şi în relaţiile bilaterale să se consolideze susţinerea reciprocă pe proiecte de interes comun. Liderii PNL s-au întâlnit şi cu dl. Dep Joseph O’Reilly, liderul delegaţiei parlamenarilor irlandezi la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

Din delegaţia liberală au mai facut parte Deputatul Ben-Oni Ardelean – Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, senatorul Viorel Badea – Preşedintele PNL Diaspora şi Preşedintele Comisiei Românilor de Pretutindeni din Senat, deputatul Robert Sighiartău – Secretarul General al PNL, Prof. Vlad Nistor – Vicepreşedinte PNL, precum şi Toader Ciuta – Preşedintele PNL Diaspora Irlanda.

 

Sâmbătă 24 Februarie 2018 a avut loc la Dublin şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL Diaspora, unde s-au purtat discuții cu românii rezidenţi în Irlanda. Robert Sighiartau, secretarul general al PNL, a amintit faptul că scopul principal al Partidului Naţional Liberal este crearea condițiilor optime pentru reîntoarcerea românilor acasă. PNL acordă o atenţie deosebită diasporei şi consideră fundamental ca, în anul în care se sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri, să se lanseze proiecte pe termen lung, menite să aducă românii acasă şi să apropie comunităţile istorice din jurul actualelor graniţe ale ţării.

 

 

În discursul său, Ludovic Orban a precizat că are în vedere, pentru perioada viitoare, dezvoltarea relațiilor cu partidele partenere din PPE, din toate statele în care exista comunitati importante de români. Astfel, prin dezvoltarea acestor parteneriate, Partidul Naţional Liberal se poate implica mai activ şi mai aplicat în soluționarea problemelor cu care se confruntă comunităţile de români. Totodată, domnul Ludovic Orban a reiterat importanţa implicării românilor în politica statelor de rezidenţă, putând deveni, în acest fel, o forţă de decizie în comunităţile în care trăiesc. La reuniunea politică de la Dublin au fost prezenţi lideri PNL din Italia, Spania, Republica Moldova, Franţa, Marea Britanie, Germania, Belgia şi Irlanda.

 

 

sursa foto: facebook Robert Sighiartău