POLITICĂ

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu şi vicepreşedintele Adrian Ţuţuianu au fost excluşi din partid

Comitetul Executiv al PSD a votat luni pentru excluderea din partid a lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, iar aceştia au anunţat că vor contesta decizia. Adrian Ţuţuianu a declarat că aceasta este o greşeală majoră, în timp ce Marian Neacşu a spus că i se pare o „execuție publică”.

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a menţionat că nu au primit nicio explicaţie pentru excludere, iar Adrian Ţuţuianu a remarcat faptul că excluderea are loc la exact 20 de ani de la momentul intrării sale în PSD.

„Bineînţele că vom face contestaţie, pentru că este o execuţie publică fără niciun sens, nu ni s-au adus niciun fel de acuzaţii, afirmaţii fără niciun fel de temei. Am devenit, pe nepusă masă, şi trădătorii partidului, şi oameni care negociau pe ascuns cu altcineva. E interesant cum am ajuns să trec dintr-o extremă în alta”, a declarat Marian Neacşu.

Marian Neacşu a postat un filmuleţ de la un Congres al PCR.Daca va intrebati cum a decurs Comitetul Executiv National al Partidului Social Democrat de astazi, va propun sa urmariti o inregistrare video de la Congresul al 12-lea, al Partidului Comunist Roman.
Orice asemanare din pacate nu este intamplatoare.
PSD este si va ramane partidul celor multi, nu partidul unui om indiferent cum s-a numit sau cum se numeste el.

Adrian Ţuţuianu a spus că este „un moment dificil”, dar pe care-l anticipa. „Cred că este o greşeală majoră şi cred că decizia de astăzi nu face altceva decât să arate că, în PSD, este sancţionat delictul de opinie. Eu m-am exprimat în cadrul partidului cu ceea ce am avut de reproşat şi conducerii partidului, şi Guvernului. (…) Cred că PSD se îndreptă într-o direcţie greşită şi mai cred că un vot nu înseamnă că cei care au pierdut, cum suntem noi, nu au dreptate. Rămâne ca timpul să arate dacă noi am avut dreptate sau cei care au votat excluderea noastră”, a afirmat Adrian Ţuţuianu, la finalul şedinţei CEx.

„Cred că partidul a făcut o mare greşeală astăzi, poate cea mai mare greşeală pe care a făcut-o conducerea partidului astăzi. Eu sunt lângă doi colegi care au muncit în acest partid, care au merite deosebite. Niciodată nu au avut o acţiune împotriva Partidului Social Democrat şi, de aceea, eu chiar sunt lângă ei şi consider că e o mare greşeală”, a afirmat și vicepremierul Paul Stănescu, al cărui nume era vehiculat alături de al celor doi ca fiind și el un posibil exclus, dar până la urmă a scăpat de sancțiune. În schimb, potrivit informațiilor Digi24, el ar urma să fie scos din guvern.

Vicepremierul Paul Stănescu a stat alături de cei doi la ieşirea din CEx. Întrebat dacă se aşteaptă să fie următoarea „victimă” la viitoarea şedinţă a Comitetului Executiv, Paul Stănescu a replicat: „Nu am nicio problemă”.

foto: news.ro