ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Ședința de Consiliu Local a fost compromisă de un scandal ieftin

Ședința de Consiliu Local Bistrița în care a fost votat bugetul municipiului a fost compromisă. În loc să avem parte de dezbatere, am avut parte de circ. Cea mai importantă ședință din decursul unui an calendaristic ar fi trebuit să arate preocupare pentru banul public, însă tot mai mulți sunt interesați ca această dezbatere să fie compromisă.

Unii nu vor să se știe cum se cheltuie banii, de ce nu se cheltuie sau de ce se fac pârtii de schi la soare în loc de drumuri. Nu avem piață agroalimentară, dar visăm SF-uri despre cum să ne dăm vara cu sania și despre cum o să parcheze autobuzele deasupra orașului. Alții sunt preocupați să facă atmosferă și să se scrie despre ei, sub umbrela societății civile bistrițene. Nu este nimic mai pe placul lui Ovidiu Crețu, decât să aibă o astfel de societate civilă care să-l contreze. Dacă asta e societatea civilă și în 2020, cărțile sunt ca și făcute. Alții (consilieri) sunt preocupați la fel de mult ca dezbaterea să nu aibă loc, fiindcă nu știu să vorbească. Spun pe Facebook diverse lucruri, dar acolo tac. Unul dintre ei e speranța verzilor, care nici acum nu înțelege că un consilier dezbate problemele în Consiliul Local. Pe lângă comunicarea publică trebuie să spui acolo ce nu merge, nu doar pe Facebook. Pe Facebook spunem toți. Un alt consilier a găsit de cuviință să ,,cedeze” minutele oamenilor din sală care vin să țipe în sala de ședință, lucru pe care dealtfel nu-l poate face fiindcă nu există o astfel de prevedere legală. O doamnă consilier (ușor vocală și ea în afara ședințelor), a pus pe masă astăzi toate legile pentru a ne explica cum e cu democrația. Adică unora li se pare normal ca într-o ședință de două ore, să vină doi cetățeni (indiferent cine sunt ei) și să vorbească atâta cât doresc ei. Lucru imposibil. Pentru cetățeni a fost dezbatere zilele trecute, iar în ședință mai pot avea intervenții, dar nu nelimitate. Dacă data viitoare vin 2500 de cetățeni și vor cere să vorbească fiecare nelimitat vom avea cea mai splendidă democrație după ,,părerea” unora. În fapt, unii consilieri, în loc să arate cu argumente ce se întâmplă, încearcă să se urce electoral pe o situație jenantă.

Consilierii de la PSD-ALDE sunt foarte mulțumiți, fiindcă nu au de dat explicații nimănui, iar Ovidiu Crețu și-a atins scopul. Viceprimarul Muthi își poate continua afacerile cu Primăria Bistrița, nefiind deranjat de nimeni, doar președintele de ședință Alexandru Bria a ieșit puțin șifonat dar contează foarte puțin în economia generală.

Ca o concluzie, din această ceartă ieftină, au pierdut cetățenii. Din nou.