DIN TRANSILVANIA

Șefa Clinicii de Cardiologie din Târgu-Mureș, Theodora Benedek, premiată la Gala Elitelor Medicale

La Târgu Mureş, în fastuoasa sală a Palatului Culturii, a avut loc  zilele trecute, Gala Elitelor Medicale – ediţia a IV-a, eveniment de vârf în recunoaşterea excelenţei în domeniul sănătăţii. Juriul compus din personalităţi ale vieţii medicale, ale cercetării ştiinţifice în domeniul sănătăţii şi ale lumii academice medicale, a ales câştigătorii din acest an, care s-au evidenţiat prin munca, abnegaţia, profesionalismul, spiritul de echipă şi/sau caracterul de lider şi de mentor.

Un apel călduros a fost adresat noilor generaţii de medici de prof. Univ. dr Theodora Benedek, care a primit Premiul pentru cea mai bună secţie spitalicească din România. “Doresc să transmit tinerilor specialişti să aibă ca prioritate profesionalismul, care îi va menţine deasupra tuturor situaţiilor complicate. De asemenea, să pună întotdeauna în faţă interesul bolnavului şi să-şi aleagă mentori valoroşi, care au demonstrat că ştiu să creeze o şcoală şi că pot investi în valoarea tinerilor.

Este copleșitor când primești aprecierile unei somități a medicinei românești, la fel cum este onorant să fii distins cu un Oscar pentru performanțe medicale.

Îi mulțumesc domnului Academician Ioanel Sinescu, președintele Asociației Române de Transplant Renal, Directorul Centrului de Chirurgie Urologică şi Transplant Renal de la Institutul Clinic “Fundeni” și rector al Universității de Medicină și Farmaciei “Carol Davila” din Bucureşti.

În cadrul Galei Elitelor Medicale, Premiul pentru cea mai bună secţie spitalicească a fost acordat Unităţii de Supraveghere şi Terapie Avansată a Cardiacilor Critici (USTACC), din cadrul Clinicii de Cardiologie din Târgu Mureş, pe care am onoarea să o conduc.”, a spus Theodora Benedek.