ECONOMIC

Segmentul dintre Gilău și Nădășelu al Autostrăzii Transilvania, deschis astăzi traficului rutier

Astăzi, 28 septembrie 2018, a fost deschis traficului rutier tronsonul Gilău-Nădășelu ce face parte din Autostrada Transilvania. În lungime de aproape 10 km, tronsonul a fost deschis circulației rutiere după ce reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au făcut recepția unui pod peste Someș care face legătura cu sectorul Câmpia Turzii-Gilău.  Sectorul de autostradă inaugurat astăzi, face legătura între tronsonul Gilău-Câmpia Turzii și sectorul Nădășelu-Mihăiești.

Potrivit Mediafax, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a declarat, cu ocazia inaugurării tronsonului Gilău-Nădășelu, că în noiembrie vor fi inaugurați alți 13-14 kilometri din Autostrada Transilvania înspre Târgu Mureș iar în primăvara anului viitor speră să fie anunțați câştigătorii lucrărilor pe tronsoanele rămase până la Suplacu de Barcău.

,,Recepţia podului peste Someş a fost efectuată, totul este în regulă, se semnează procesul verbal de recepţie, după care se va deschide circulaţiei porţiunea de autostradă Gilău – Nădăşelu, considerată ,,autostrada muzeu”, care se valorifică. Aceasta este în condiţii foarte bune, fiind una dintre cele mai frumoase din România. Pe Autostrada Transilvania se merge mai departe pe Nădăşelu – Mihăieşti, unde documentaţia pentru licitaţia de proiectare şi construcţie va fi pusă pe SEAP în octombrie, de la Mihăieşti la Suplacu de Barcău în octombrie – noiembrie, iar de la Suplacu la Borş câştigătorii vor fi anunţaţi săptămâna viitoare. Sperăm ca în primăvară să avem câştigătorii de la Nădăşelu până la Suplacu , pe cele două tronsoane, fiind o investiţie de aproape un miliard de euro, foarte mare”, a declarat directorul CNAIR, conform sursei citate.

Sursă foto: Autostrăzi România