Senatorul ALDE Ioan Simionca despre pregătirile privind Centenarul

Senatorul Ioan Simionca a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că până la finalul lunii va fi programată o întâlnire cu persoanele responsabile de actul cultural din instituțiile publice  în vederea stabilirii programului manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri. Parlamentarul bistriţean este secretar al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri şi a Războiului pentru Întregirea Neamului.

„Cred că este foarte important pentru toţi românii să înţeleagă ce înseamnă 100 de ani de Stat Român, să înţeleagă semnificaţia şi însemnătatea acestui moment. Este bine ca în conştiinţa noastră să redeşteptăm dragostea faţă de valorile naţionale, de cultura noastră. Vrem să existe un program al manifestărilor importante de pe parcursul anului pe care să-l cunoască toată lumea, să nu venim cu acţiuni care să se suprapună, ca instituţiile să facă aceeaşi activitate, în acelaşi timp”, a explicat senatorul Simionca.

Ioan Simionca a menţionat că la Ministerul Culturii au fost depuse peste 3000 proiecte pentru diferite activităţi care se vor desfăşura pe parcursul anului 2018, de la editare de carte, expoziţii, participări externe.

„Sper ca dintre cele depuse la nivel naţional şi o parte din proiectele depuse de bistriţeni să fie puse în practică, finanţate, pentru că sunt de mare importanţă pentru tot ceea ce înseamnă cultura noastră naţională, tradiţională, proiecte care von în sprijinul comunităţilor locale”, a mai spus Simionca.

 

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.