ACTUALITATE

Senatorul PSD, Tit Liviu Brăiloiu vrea ”o reglementare care să controleze rețelele sociale. Nu avem pentru Facebook nici un control”

Senatorul PSD, Tit Liviu Brăiloiu, a întrebat-o, marți, pe ministrul Carmen Dan, la audierile pe tema violențelor din 10 august, dacă nu se impune ”o reglementare care să controleze și aceste rețele sociale”. ”Nu avem pentru Facebook nici un control. Credeți că guvernul poate iniția acest tip de legislație?”, a întrebat senatorul PSD.

Ministrul de interne și-a arătat ”toată disponibilitatea” pentru o astfel de inițiativă.

Întrebat fiind de jurnaliştii de la G4media, ce ar trebui să conțină viitoarea lege și de ce nu este suficientă legislația în vigoare, senatorul a răspuns:

“Din punctul meu de vedere, n-ar fi o noutate. Rețelele sociale sunt reglementate în statele membre UE. Au legislație specifică, am văzut în Spania, Portugalia. În nici un caz nu sunt de acord să ajungem la o legislație gen Erdogan prin Turcia sau China. Repet, nu vreau să ajung acolo, dar vreau să ajung la o legislație care să reglementeze conținutul. În sensul de a nu se mai putea prolifera amenințări sau aduce atingere demnității persoanei.

Nu sunt suficiente. În Codul penal nu sunt sancțiuni pentru calomnii și insulte. Probabil că sunt suficiente, dar pe Facebook suntem singura țară în care se face ce se face în România.

Libera exprimare trebuie să existe, chiar sunt partizanul libertății de exprimare, dar cu niște limite.

Se impune o reglementare care să controleze și aceste rețele sociale, pentru a controla conținutul? Nu avem pentru Facebook nici un control. Credeți că guvernul poate iniția acest tip de legislație?”, a precizat senatorul.