POLITICĂ

Senatorul USR Maramureș, Dan Ivan: E nevoie de o nouă viziune de dezvoltare economică

Distribuire articol:

Candidatul la președinția Consiliului Județean Maramureș, senatorul USR Dan Ivan, consideră că județul are nevoie de un impuls în privința dezvoltării infrastructurii. Acesta consideră că viitorul se construiește printr-o nouă abordare ce ține de investiții masive în tot ce înseamnă infrastructură de bază, apă, drumuri, utilități, dar și printr-o alocare eficientă a banilor pe care îi are la dispoziție județul Maramureș.

Dacă nu ai infrastructură de calitate, drumuri și legături bune nu ai nicio economie puternică. Noi nu avem drum expres, nu avem o autostradă, nu avem centură ocolitoare și nu avem parcuri industriale. Toate acestea se leagă de viața maramureșenilor fiindcă veniturile sunt legate de dezvoltarea locală a unui județ.
Maramureșenii sunt departe de venitul mediu din țară deși are toate atuurile ce țin de cadru natural, de poziționarea geografică și chiar și de populație. Decalajul este foarte mare. Facem parte din județele mai sărace din țară, și asta e o mare problemă.
Oamenii pleacă în alte părți dacă aceste elemente ce țin de noua dinamică economică nu sunt îndeplinite. Astăzi, trebuie să fii competitiv din toate punctele de vedere. Trebuie să ai cultură bună, să dezvolți turismul, să atragi oamenii spre tine prin tot ce ai mai bun. Noi avem de toate dacă ne referim la ținutul nostru dar nu am avut conducători cu viziune. Împărțeala de bani pe comună pe care o face Consiliul Județean fără niciun criteriu obiectiv nu ne duce la un alt nivel, dimpotrivă vom stagna din toate punctele de vedere.

Dan Ivan este candidatul la președinția Consiliului Județean Maramureș din partea Alianței Dreapta Unită formată din USR și PMP.

Articol comandat de USR Maramureș, cod mandatar AEP: 21240009, realizat de Apella SRL


Distribuire articol: