Șerpii și liliecii s-ar afla la originea virusului ce face ravagii în China

Oamenii de știință din China au ajuns la concluzia că la originea virusului care face ravagii în China s-ar afla specii de lilieci și șerpi, informează digi24,  care citează surse CNN.

Potrivit sursei citate, cercetătorii au utilizat o analiză a codurilor proteice favorizate de noul coronavirus (pe baza probelor de virus recoltate de la pacienți) și au comparat-o cu codurile proteice din coronavirusuri găsite în diferite gazde animale, precum păsări, șerpi, marmote, arici, manici, lilieci și oameni. Aceștia au descoperit că codurile de proteine ​​din virus sunt asemănătoare cu cele ale șerpilor.

Virusul ar fi ajuns la șerpi de la liliecii pe care aceștia îi vânează. Mai departe, rapoartele autorităților chineze arată că șerpii au fost vânduți pe piața din Wuhan, știut fiind că în Chia se consumă carne de șarpe și, astfel, virusul a ajuns la om. Odată instalat la om, acest virus se transmite de la o persoană la alta și produce o infecție pulmonară imună la medicamente. Primii pacienți infectați în China ar fi lucrători la o piață de fructe din Wuhan.

Numele de coronavirus provine de la asemănarea sa cu o coroană sau o corona solară atunci când este privit la un microscop electronic.

Sursă foto: https://nypost.com.

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina