ECONOMIC

Sesiunea de înscrieri în programul Start Up Nation 2018 s-a încheiat

Peste 33.500 de mici afaceri au fost înscrise pentru a obţine susţinere financiară prin programul Start Up Nation 2018, derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Sesiunea de înscrieri s-a încheiat marţi seara, 12 februarie. Din totalul proiectelor vor fi selectate 10 mii, care vor beneficia de câte 200 de mii de lei, iar câştigătorii ar urma să fie anunţaţi în cel mult 5 zile.

Ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Radu Oprea, a precizat că cele mai multe planuri de afaceri înscrise sunt din mediul urban, iar activitatea desfăşurată de aceste firme se află în zona serviciilor, inclusiv industrii creative şi IT, producţie şi comerţ.

El a mai declarat că beneficiarii vor fi monitorizaţi pentru a vedea dacă au creat şi au menţinut locurile de muncă promise pentru perioada minimă de 2 ani. În caz contrar, alocaţia financiară nerambursabilă va trebui restituită.

Potrivit Ministrului de resort, în urma ediţiei Start Up Nation 2017 sunt active peste 7.100 de firme care au creat peste 17 mii de locuri de muncă.