Sfârșit de săptămână cu evenimente pentru polițiștii bistrițeni

Buletin informativ al IPJ Bistrița-Năsăud.

29 de premise de conducere reţinute şi peste 300 de amenzi au fost aplicate de poliţişti, cu ocazia acţiunilor desfăşurate în ultimele două zile.

În această perioadă, poliţiştii acţionează pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, precum şi pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente negative.

Astfel, zilnic, în judeţul nostru, aproape 100 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi acţiuni speciale sunt la datorie pentru siguranţa dumneavoastră.

Cu ocazia acţiunilor desfăşurate, în perioada 5-6 ianuarie a.c., poliţiştii au aplicat peste 300 de sancţiuni, în valoare totală de peste 94 000 de lei. Ca urmare a încălcării normelor de circulaţie, poliţiştii de la rutieră au reţinut 29 de premise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

***

În noaptea de 6/7 ianuarie a.c., în cadrul acţiunilor desfăşurate pentru siguranţa traficului rutier, poliţiştii Biroului Rutier l-au depistat pe un tânăr, de 21 ani, din Budeşti, în timp ce conducea un autoturism, după ce a consumat băuturi alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultat a indicat valori peste limita legală şi i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

***

La data de 5 ianuarie a.c., în Năsăud, poliţiştii năsăudeni l-au depistat în trafic, pe un bărbat din localitate care conducea un autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest şi i-au fost prelevate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie.

***

La aceeaşi dată, pe raza localităţii Anieş, poliţiştii l-au depistat pe un tânăr, de 24 de ani, din Rodna care conducea un autoturism, având permisul de conducere suspendat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind infracţiunea de ,,Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută de art.335, alin 2, din Codul Penal.

Un bărbat din Tiha Bîrgăului este cercetat de poliţişti pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

La data de 5 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

În cadrul verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că, un bărbat, de 41 ani, din Tiha Bîrgăului nu a depus arma letală deţinută la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la data expirării valabilităţii permisului de port armă.

Arma a fost ridicată de poliţişti, iar cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Material lemnos transportat fără documente legale, confiscat de poliţişti.

La data de 5 ianuarie a.c., pe DN 17 D, în cadrul activităţilor desfăşurate pe linie rutieră, poliţiştii Serviciului Rutier împreună cu cei din cadrul Poliţiei Oraşului Năsăud l-au depistat în trafic, pe un bărbat din Rodna care conducea o autoutilitară, încărcată cu material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că acesta transporta cantitatea de 2,5 mc material lemnos fără documente legale de provenienţă şi au dispus confiscarea acesteia. De asemenea, faţă de conducătorul autoutilitarei s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, conform Legii 171/2010.

foto: pagină facebook politiaromana.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.