DIN TRANSILVANIA, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Sibiu. A fost lansat proiectul Restaurarea și revitalizarea monumentului istoric Casa Artelor

Frigul de afară nu i-a împiedicat pe iubitorii de cultură, pe partenerii proiectului, dar și pe reprezentanții Ministerului Culturii să le fie alături angajaților de la Muzeul ASTRA la lansarea proiectului Restaurarea și revitalizarea monumentului istoric #CasaArtelor – Centru de Activități și Resurse Regionale cu fonduri norvegiene.
Un Hub creativ dedicat activităților culturale, un Centru de formare profesională – prin acreditarea Muzeului ASTRA ca centru în care se pregătesc meșterii și creatorii populari, dar și restaurarea clădirii istorice – Casa Artelor – care urmărește reintegrarea clădirii în circuitul de vizitare vor aduce în județul Sibiu un nou model prin care vor contribui la păstrarea tradițiilor, a obiceiurilor, dar și a meseriilor din străbuni și pe care urmașii noștri să le ducă mai departe cu mândrie.
Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpan: Doar prin încurajarea antreprenoriatului cultural, prin formarea și susținerea acestui transfer de cunoștințe vom putea avea o dezvoltare sustenabilă a domeniului cultural. Doar adptându-ne permanent la nevoile comunităților vom reuși să construim un viitor mai bun. Iar azi, echipa Muzeului ASTRA, a demonstrat încă o dată că, acolo unde iubirea pentru tradiție se îmbină cu dorința de a lăsa o moștenire veritabilă generațiilor care vin, totul este posibil.
Vă felicit, dragi colegi, pentru că prin toată munca pe care o depuneți sunteți mereu cu un pas înaintea vremurilor, pentru că de fiecare dată sunteți vizionari și nu vă gândiți doar la prezent. Sunt mândră de întreaga echipă!