ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, POLITICĂ

Siegfried Mureşan prezentat oficial ca membru al PNL

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a fost prezentat, luni, liberalilor, în Biroul Politic Național, de președintele PNL, Ludovic Orban, în calitate de membru al Partidului Național Liberal.

Siegfried Mureşan s-a înscris în organizația PNL Sector 1, condusă de Victor Picu. Mureșan a fost ales parlamentar în Parlamentul European de pe listele PMP. Mai mult, acesta a fost propunerea lui Traian Băsescu pentru funcția de premier, după alegerile parlamentare din 2016. La sfârșitul săptămânii trecute, surse politice au confirmat că europarlamentarul PMP va trece la PNL, partid pe listele căruia va candida la alegerile europarlamentare din 2019.

În context, PMP i-a transmis lui Siegfried Mureşan să demisioneze nu numai din partid, ci şi din Parlamentul European, „pentru ca partidul să îşi poată nominaliza următorul candidat de pe lista alegerilor din 2014. Suntem informaţi că tânărul europarlamentar Siegfried Mureşan şi-a încheiat negocierile şi a optat pentru Partidul Naţional Liberal, unde i s-a garantat un loc eligibil pe listele pentru alegerile europarlamentare de anul viitor”, se arată într-un comunicat de presă al partidului condus de fostul președinte Traian Băsescu.