DIN TRANSILVANIA

Sighişoara va fi iluminată cu lumină Led din fonduri europene

Municipiul Sighișoara va beneficia de 9,3 milioane de lei pentru modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public. Finanţarea a fost atrasă prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 3. Potrivit primarului Ovidiu Mălăncrăvean, acesta este cel mai mare proiect european din istoria oraşului pe care l-a câştigat Primăria Sighişoara.

Investiţia presupune amplasarea a 2.453 de corpuri de iluminat LED pe străzile din municipiu, montarea a 140 de stâlpi metalici, înlocuirea a 5 km de reţea electrică de iluminat public şi alte componente ale reţelei. Toate becurile stradale din reţeaua oraşului vor fi înlocuite cu lămpi tip LED de 94 W, care vor fi administrate prin telegestiune, şi vor fi montate 10 ansambluri fotovoltaice.

Primarul Ovidiu Mălăncrăvean, care a coordonat grupul de lucru din cadrul Primăriei pentru întocmirea acestui proiect spune că, de implementarea proiectului pentru care s-a lucrat încă din lucrăm din anul 2017, se va bucura întreaga comunitate.