ACTUALITATE

Simona Halep a primit distincția Steaua României în grad de cavaler

Tenismena română, Simona Halep, a primit cea mai înaltă distincție din partea statutului român. Președintele României, Klaus Iohannis, a acordat distincția Steaua României în grad de cavaler.

“Avem in fața noastră o mare campioană, un exemplu de neprețuit. Felicitari pentru victoria de la Wimbledon și pentru parcursul profesional de excepție. Ați scris o pagină de istorie. Ați reușit să obțineți acest titlu prin forța fizică și psihică,m. Ați demonstrat că prin muncă și pasiune se pot obține rezultate excepționale. Nu v-ați gândiți să renunțați. Asta arată că sunteți o luptătoare. Permiteți-mi să-mi îndrept atenția și spre familia Simonei Halep. Doamna și domnule Halep ați reușit să formați o mare campioană. Felicit medicii, sponsorii și prietenii. E una dintre cele mai iubite sportive, care inspiră tineri din întreaga lume. Prin puterea exemplului. Este păcat că astfel de talente nu primesc sprijin din partea statului. Mulți copii nu primesc sprijin financiar și renunță iar noi pierdem cu toții. E nevoie de o strategie pentru susținerea sportului național. In încheiere vreau să vă felicit. De azi înainte când spui Halep, spui România și când spui România, spui Halep”, a menționat președintele Iohannis.

“Vă mulțumesc pentru această distincție. Este o mare onoare pentru mine. Sper să inspir pe toți copiii să urmeze un sport fiindcă e important pentru dezvoltarea personală. Mulțumim întregii echipe. Mulțumesc că sunteți alături de mine și mulțumesc pentru energia pe care o primesc când mă întorc în țară. Vă mulțumesc. Am emoții mai mari decât în finala de la Wimbledon”, a precizat Simona Halep.