Simona Halep devine CETĂȚEAN DE ONOARE al municipiului București

de Mihai Sărmășan

Simonei Halep îi va fi acrodat  titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului în cadrul unei ceremonii programate în această seară, la Teatrul Excelsior din Capitală. Ora de începere este 19.00, iar ca invitați speciali vor fi prezenți în sală George Cosac, Ilie Năstase, Andrei Pavel, Virginia Ruzici şi Bogdan Stelea.

Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al Capitalei Simonei Halep a fost adoptat în octombrie 2017 de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

„În ultima perioadă, performanţele sportivilor români sunt din ce în ce mai rare pe plan internaţional. Lipsa de implicare şi susţinere a autorităţilor, atât centrale, cât şi locale în dezvoltarea şi întreţinerea baxelor sportive, în finanţarea şi funcţionarea cluburilor sportive pentru copii şi juniori şi în atragerea tinerei generaţii către sport a condus la reducerea masivă a practicării spotului de către copii, cu consecinţe în reducerea ariei de selecţie pentru sportul românesc de performanţă. În acest context, performanţa Simonei Halep de a ajunge nr. 1 în clasamentul WTA şi de a ridica numele României pe locul 1 în tenisul mondial este cu atât mai importantă”, arătau iniţiatorii proiectului.

Amintim faptul că jucătoarea noastră a revenit astăzi în fruntea clasamentului WTA și că Simona Halep este de asemenea cetățean de onoare al municipiului Constanța și al orașului Bușteni.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.