ACTUALITATE

SIMONA HALEP merge în semifinalele turneului de la Cincinnati jucând două meciuri în aceeași zi

de Mihai Sărmășan

Simona Halep (1 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Cincinnati (Ohio), dotat cu premii totale de 2.874.299 dolari după ce a trecut în două seturi de Lesia Tsurenko (29 ani, 44 WTA), scor 6-4, 6-1.

La doar câteva ore după ce a învins-o clar în sferturi pe Ashley Barty, Simona a început destul de slab duelul cu sportiva din Ucraina. Principală favorită la Cincinnati, acolo unde a fost finalistă în 2015 și 2017, Halep a fost condusă cu 4-1 și a cerut intervenția lui Cahill. Totul s-a schimbat după discursul australianului și Simona a câștigat 10 game-uri la rând.

Liderul WTA s-a impus în cele din urmă cu 6-4, 6-1, într-o oră şi 16 minute și s-a calificat în semifinale turneului.

“Cred că intervenția lui Darren a schimbat jocul. A venit pe teren și mi-a zis ce trebuie să fac. Eram un pic cam obosită și am pierdut primele game-uri fără să-mi dau seama și fără să mă gândesc la ce anume fac pe teren. Lesia este o adversară puternică, este dificil să joci împotriva ei. Am întâlnit-o acum multă vreme și nu știam la ce să mă aștept, dar mă simt foarte bine, mai ales că am jucat două meciuri în aceeași zi și am reușit să le câștig pe amandouă. Sper ca în viitor să nu se mai întâmple asta (nr. să dispute două meciuri într-o singură zi), dar asta este, nu putem să oprim ploaia. A fost la fel pentru toată lumea, nu am de ce să mă plâng” a declarat Simona Halep la finalul partidei.

“Multe s-au schimbat în ultimele 12 luni. Am câștigat un Grand Slam și acum sunt mai relaxată pe teren. De fapt încerc să fiu. Sunt mult mai motivată și încrezătoare acum, când intru pe teren. E minunat să simți că publicul te încurajează. Este o atmosferă foarte frumoasă aici și datorită vouă este mereu frumos să intru pe teren” a adăugat jucătoarea noastră.

Simona şi-a asigurat un cec de 130.300 dolari şi 350 de puncte WTA. În penultimul act, Halep o va înfrunta astăzi pe belarusa Arina Sabalenka începând cu ora 23.00 în direct pe Digi Sport 1.