ACTUALITATE

SIMONA HALEP se califică în sferturile de finală la Montreal

de Mihai Sărmășan

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Montreal. Cea mai bună jucătoare a lumii a câștigat două meciuri într-o singură zi. După maratonul de peste trei ore cu Anastasia Pavlyuchenkova (7-6, 4-6, 7-5), sportiva de 26 de ani a trecut mult mai lejer de o Venus Williams afectată de probleme fizice.

Halep s-a impus cu 6-2, 6-2, după numai 72 de minute. Ea va evolua în sferturile de finală împotriva lui Caroline Garcia. Duelul se va disputa vineri spre sâmbătă, nu mai devreme de 01:30.

Halep a început perfect meciul cu Venus, câștigând primele două game-uri fără punct pierdut. La 2-1 pentru jucătoarea noastră, partida a fost întreruptă din cauza ploii. Totuși, după numai 15 minute disputa s-a reluat, dar în game-ul 4 Williams și-a agravat accidentarea de la picior, după o mișcare bruscă.

De aici încolo, nu s-a mai pus problema învingătoarei. Halep a plimbat-o pe teren pe Williams, care nu a abandonat, dar nici nu a putut opune rezistență. S-a terminat 6-2, 6-2, iar Simona a trecut peste o zi dificilă, așa cum a și recunoscut la interviul acordat pe teren.

,,A trebuit să fiu concentrată pentru fiecare minge. A fost o zi grea pentru amândouă. Ce voi face? Voi dormi, voi dormi și voi dormi. Vă mulțumesc că ați venit să mă susțineți. Tot timpul îmi face plăcere să joc pe acest teren”, a spus Halep după meci.

Calificarea în sferturi este recompensată la Montreal cu un premiu de 60.120 de dolari şi cu 190 de puncte WTA.