ACTUALITATE

SIMONA HALEP va juca finala turneului de la Cincinnati pentru al doilea an consecutiv

de Mihai Sărmășan

Simona Halep s-a calificat în finala de la Cincinnati, după un meci superb, jucătoarea noastră reușind să se impună cu scorul de 6-3, 6-4 în fața belarusei Aryna Sabalenka. În vârstă de numai 20 de ani și aflată pe locul 34 WTA, Sabalenka e considerată o adevărată revelație a ultimelor luni reușind să elimine jucătoare din top 10. Nu și pe Simona, care din nou și-a arătat clasa de campioană. Joacă a șasea finală din acest an și a 33-a din carieră.

,,A fost foarte bine să joc astăzi aici și acum a fost un meci dur. La al doilea smash pe care ea l-a ratat de puțin, cineva mi-a spus: Simona, ai noroc. Așa că a fost noroc. Mă bucur că voi juca o altă finală în două săptămâni”, a spus Simona.

Deși a etalat un joc solid, Simona a recunoscut că serviciul ca din tun al bielorusei de 20 de ani, aflată pe locul 34 WTA, i-a pus mari probleme. Cu toate acestea, jocul a fost unul dintre cele mai bune făcute de româncă la acest turneu, iar din punct de vedere tactic, a fost un adevărat meci de șah.

,,Cu siguranță că servește puternic și mă uitam după fiecare serviciu să văd viteza și era 111, 115 mile pe oră, așa că fiecare serviciu era foarte greu de returnat, dar am fost destul de puternică pe poziții, am vrut doar să mă mișc cât mai mult posibil și să mă deplasez mai mult spre stânga. Am făcut tot ce am putut și cred că am câștigat pentru că am luptat până la final”, a precizat Simona.

În finală, Halep o va întâlni pe Kiki Bertens, în fața căreia a câștigat de 3 ori și a pierdut o dată. Olandeza, care a eliminat-o pe Petra Kvitova, se află la a treia finală a sezonului și a opta a carierei (5 câștigate, două pierdute).

,,Dacă voi lupta așa cum am făcut-o în fiecare zi de când sunt aici, am o șansă bună să câștig, dar știu că va fi unul dificil, are foarte multă încredere, dar așa sunt și eu și e o nouă provocare pentru mine să câștig o nouă finală, să mă bucur de ea, să dau tot ce pot în fața acestui public minunat”, a concluzionat liderul WTA.

Dacă va triumfa la Cincinnati, Halep va deveni prima jucătoare din 2009 încoace, de când turneul este unul de Premier 5, care reușește dubla Montreal – Cincinnati. În 2018, Halep are 46 de victorii și 7 înfrângeri.